Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 21 Απριλίου 2012





Αχ τι θυμήθηκα τώρα!!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ...!!!

Δεν ξέρω πώς μούρθε έτσι ξαφνικά, αλλά θυμήθηκα ένα παραμυθάκι που πήγαν να πουν πριν λίγα χρόνια στα ελληνόπουλα της Στ΄Δημοτικού. Καλά τα παραμυθάκια, δε λέω, αλλά ξέρουμε πως πάντα πίσω από αυτά κρύβεται ένα πραγματικό γεγονός. Έτσι και πριν τρία χρόνια κάποιοι πρόσφεραν στα ελληνόπουλα, μια πολύ όμορφη αλλά εξωπραγματική πέρα για πέρα στιγμή της ιστορίας μας. Βέβαια η ιστορία που προσφέρουμε στα μικρά παιδιά πρέπει να είναι έτσι δοσμένη ώστε να μη μπολιάζει τη φρίκη, το μίσος ή τη βία στις τρυφερές ψυχές τους, αλλά όμως να παραμένει ιστορία, δηλαδή αληθής καταγραφή των γεγονότων.
 Τί έλεγε λοιπόν το παραμυθάκι μας τότε; " Οι  Έλληνες το επόμενο πρωινό από την καταστροφή της Σμύρνης μαζεύτηκαν  στο λιμάνι και περίμεναν υπομονετικά νάρθει η σειρά τους να πάρουν το πλοίο"... της γραμμής για να πάνε μια βόλτα στη Χίο. " Συνωστίζονταν " ... γιατί ήταν καλοκαίρι, Αύγουστος, και επι τη ευκαιρία το είδαν κάτι σαν εκδρομούλα. Είχαν παρει λοιπόν μαζί τους τα καλά τους τραπεζομάντηλα, τα είχαν απλώσει και πάνω τους φιγουράριζαν ζεστά και μυρωδάτα ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια σμυρνέικα και οπωσδήποτε μπακλαβάδες και γαλακτομπούρεκα. Και όπως είναι προφανές " 1.500.000 άνθρωποι" ... που να χωρέσουν σ' ένα λιμάνι  ...  μαζί με όλα αυτά τα καλούδια απλωμένα,  " συνωστίζονταν και περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους" , ... σχολιάζοντας τα γεγονότα της προηγούμενης βραδιάς και έκαναν τους νέους προγραμματισμούς τους για το μέλλον τους.
Είμαστε σοβαροί; Πόση ψευτιά πρέπει να μπολιάσετε τα παιδιά για να αρχίσετε να κοκκινίζετε κύριοι; Γιατί, απ'όσο ξέρω, ναι μεν αποσύρθηκε το επίμαχο κείμενο από τα βιβλία της ιστορίας, αλλά εσείς κάπου-κάπου στα σχετικά δικαστήρια και επιτροπές συνεχίζετε να το υπερασπίζεστε!


Για να δούμε λοιπόν μια σχετική έστω και μικρή αναφορά στο επίμαχο σημείο, από το βιβλίο  του ΕΑΠ " Γενική Ιστορία της Ευρώπης ".
   
     Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1921-1922 στη Μικρά Ασία κατέληξε σε ολοκληρωτική καταστροφή του ελληνικού στρατού. Περίπου 1.300.000 Έλληνες  εκδιώχθηκαν βίαια, ή αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις εστίες τους στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη