Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Α. Μητρόπουλου, Β. Πριμηκύρη, Γ. Πάντζα (ΣΥΡΙΖΑ) στη Νέα Μάκρη




Α. Μητρόπουλος : «Οι λαοί με τις εξεγέρσεις τους, γράφουν Ιστορία. Και ο Ελληνικός λαός, θα ξανακερδίσει την Περηφάνια, την Αξιοπρέπεια και τον Αυτοσεβασμό του, που έπληξαν οι δυνάμεις του δικομματισμού»

Β. Πριμηκύρης  : "ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γυρίζουν την πατρίδα μας στην εποχή του Καζαντίδη και της μεγάλης μετανάστευσης" 
 
ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο ζενίθ οι προεκλογικές συγκεντρώσεις όλων των κομμάτων. Μια εβδομάδα απέμεινε και τα κομματικά επιτελεία, με τους υποψήφιους δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα τους, για να προσελκύσουν ψηφοφόρους.
Τα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλέον μόνο μέσα από τα blogs, δείχνουν ένα καταρράκωμα του δικομματισμού και μια αυξητική τάση προς τα μικρότερα (;) κόμματα.
Ο ελληνικός λαός, είναι πλέον αποφασισμένος να καταρρίψει από το βάθρο τους όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που έφεραν την χώρα στον γκρεμό, αλλά και  τους ουραγούς του, ΛΑΟΣ (Γιώργος Καρατζαφέρης, ΔΗΜΑΡ, (Φώτης Κουβέλης), ΔΗΣΥ (Ντόρα Μπακογιάννη) και Δημοκρατική Κοινωνία (Νόρα Κατσέλη).
Όπως βλέπουμε στις μέχρι τώρα μετρήσεις, εκτινάσσονται τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, δείχνουν πως κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, καθώς το πρόγραμμα του κόμματος,  δείχνουν να το εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι πολίτες.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, βρέθηκαν στην Νέα Μάκρη, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αλέξης Μητρόπουλος, Βασίλης Πριμηκύρης, Γιώργος Πάντζας, Γ. Λάππας και Ιωάννα     Στεργίου, και ανέλυσαν τους στόχους της επόμενης μέρας των εκλογών και το πρόγραμμα του κόμματος.
Για νέο ΕΑΜ, έκανε λόγο ο Γιώργος Πάντζας που πήρε το λόγο, τονίζοντας, ότι «Η πατρίδα μας, δεν θα γίνει ποτέ επαρχία των Γερμανών. Τους απαντάμε: Δεν μας φοβίζουν τα βόλια των Γερμανών», ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της προφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, τονίζοντας ότι η περίπτωσή του αποτελεί προεκλογική φούσκα εντυπωσιασμού και αυτό θα αποδειχθεί μετεκλογικά, καθώς και ότι είναι χιλιάδες αυτοί που άρπαξαν και λεηλάτησαν το χρήμα του έλληνα πολίτη..
Για πανικό στον ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο ο κ. Γ. Λάππας, αλλά και για σενάρια τρομοκρατίας που κατασκευάζει ο δικομματισμός, προκειμένου με την τρομοκρατία, να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.
Για επιστροφή στην.. εποχή του Καζαντζίδη, με την ανεργία στο ζενίθ και την μετανάστευση να κτυπάει κόκκινο, μίλησε ο κ. Πριμηκύρης και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χαράτσια που καθιστούν πλέον απαγορευτικό στον έλληνα να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του.
Για ένα σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την κοινωνία, το οποίο δεν είναι εύκολο να ξεριζωθεί, μίλησε ο κ. Πριμηκύρης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απουσία μεταναστευτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας. Η ομιλία του, είχε τη συγκινησιακή φόρτιση ενός πολίτη που μέσα από την πολιτική ως υποψήφιος,αγωνίζεται για μια διαφορετική πορεία ανάτασης και απελευθέρωσης της χώρας μας από τις δυνάμεις των εγχώριων και των ξένων τοκογλύφων.
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υποψήφιος βουλευτής και γνωστός εργατολόγος  Αλέξης Μητρόπουλος, ξεκινώντας την ομιλία του, από την συνέντευξη που είχε πριν λίγη ώρα με δημοσιογράφο της κρατικής Γερμανικής τηλεόρασης, παραθέτοντας και την στιχομυθία που είχε μαζί του:
«Οι δημοσκοπήσεις, σας βγάζουν ψηλά, αι σας κατατάσσουν δεύτερο κόμμα. Τι θα κάνετε αν πάρετε την εξουσίας Με ρώτησε ο Γερμανός δημοσιογράφος. Του απάντησα με ερώτηση: Τι θα κάνει η Μέρκελ, αν ο ελληνικός λαός στο 70 % επιλέξει αντιμνημονιακά κόμματα; Δύο δυνατότητες έχει: ή να αγνοήσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ή να αναθεωρήσει τις απόψεις της», είπε ο κ. Μητρόπουλος.
Ακολούθως, ο κ. Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στην τραγική μείωση των μισθών και των συντάξεων, που θα φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, αν ξαναψηφιστεί η κυβέρνηση των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τόνισε, ότι η Ελλάδα, δεν πρόκειται να βγει από το τέλμα της ύφεσης και της ολοκληρωτικής καταστροφής, πριν από το 2040.. και αν…
«Χρεοκοπήσαμε, μέσα από τις δικές τους επιλογές. Για εκατό χρόνια, οι έλληνες πολιτικοί, δανείζονταν. Το 2010, δεν μπόρεσαν πλέον να δανειστούν, έχοντας τεράστιο πρόβλημα αναξιοπιστίας και διαφθοράς του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, και στη συνέχεια, ανέλυσε τα τραγικά αποτελέσματα του Α΄ Μνημονίου, (κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  καταρράκωση των μισθών και των συντάξεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παράδειγμα της; Αργεντινής, που...
πέταξε έξω το ΔΝΤ και τους πολιτικούς που την έβαλαν στην τρόικα και η χώρα ανάκαμψε.
«Σήμερα, τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που μας έβαλαν στο Μνημόνιο, με θράσος  μας καλούν σε νέα εθνική επανεκκίνηση και επιβράβευση των επιλογών τους!
Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να στείλει του μήνυμα της Αξιοπρέπειας, του Αυτοσεβασμού και της Υπερηφάνειας, που μας χαρακτηρίζουν. Πρέπει να καταψηφίσει αυτούς που μας οδήγησαν στην απόλυτη καταστροφή και στην παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας», τόνισε με έμφαση ο κ. Μητρόπουλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα. νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αν εκλεγούν.
Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Η υπογράφουσα, έθεσε το θέμα της πάταξης της διαφθοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει συντελέσει τα μάλλα στην καταβαράθρωση της οικονομίας της χώρας μας,, καθώς και στο μείζον θέμα των ΧΥΤΑ σε Γραμματικό, Κερατέα και Φυλή, αλλά και της απουσίας βιολογικών καθαρισμών.
Στις ερωτήσεις, απάντησαν με έμφαση και ο κ. Μητρόπουλος και ο κ. Πριμηκύρης, τονίζοντας ότι:
«Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, με τον τρόπο λειτουργίας μέχρι σήμερα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Οι δυνάμεις του διεφθαρμένου δικομματισμού, δυστυχώς επικρατήσαν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία μετέτρεψαν σε άντρο διαφθοράς.
Το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ, αποτελεί το απαύγασμα της διαπλοκής μεταξύ πλιτικής του δικομματισμού, ΜΜΕ και Τραπεζών.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τους ΧΥΤΑ, θεωρούμε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να περάσει μέσα από την δημόσια διαβούλευση με τον ελληνικό λαό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την θέλησή του.
Αυτό τόνισε και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στη καταγγελία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όσον αφορά στους Βιολογικούς Καθαρισμούς, η έλλειψη των οποίων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Ανατολική Αττική – προβλήματα υγείας αλλά και ρύπανσης  του υδροφόρου ορίζοντα, έχουμε καταθέσει πλήρες πρόγραμμα υλοποίησής  τους».
Σε δεύτερη ερώτησης της υπογράφουσας, ως προς την ανάγκη πραγματοποίησης ιατρικών επιδημιολογικών μελετών  στην ΦΥΛΗ και τα Λιόσια που οι καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις εξαιτίας του ΧΥΤΑ έχουν σημάνει συναγερμό, ο κ. Πρυμηκύρης δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο να γίνει.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητρόπουλος στην Κερατέα, χαρακτηρίζοντάς την ως παράδειγμα αντίστασης του λαού.
«Οι λαοί, γράφουν ιστορία με τις εξεγέρσεις τους και οι κάτοικοι της Κερατέας,έγραψαν την δική τους σύγχρονη μεγάλη ιστορία για τον τόπο τους», είπε.
Σε ερώτηση για την διαφθορά στις ΜΚΟ και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε, ότι "είναι στο κυβερνητικό πρόγραμμά τους, η επανεξέταση και ο έλεγχος όλων των ΜΚΟ, καθώς οι περισσότερες, δεν προσφέρουν κοινωνικό έργο, αλλά κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα".
Ερώτηση τέθηκε στους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτούςξ που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.  Η απάντηση ήταν ότι "αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεικυβέρνηση, τα χρήματα θα επαναπατριστούν, για να τονωθεί η ελληνική οικονομία".
Ήταν μια πολύ καλή συγκέντρωση με μεγάλη προσέλευση κόσμου, σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που γίνονται στα.. μουλωχτά και με ελάχιστους ψηφοφόρους.
Ο άνεμος της αλλαγής φυσά δυνατά και η 6η Μαίου, όπως όλα δείχνουν θα είναι η απαρχή της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τους δοσίλογους του δικομματισμού και ο δρόμος προς την ανάκαμψη και την πρόοδο. Χωρίς τους μνημονιακούς νταβατζήδες, εγχώριους και  ξένους..

Ρεπορτάζ Πόπη Σουφλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη