Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

1896:

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ!!!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1896, βραβεύτηκαν μόνο ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής με ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Το ασημένιο μετάλλιο του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, το πρώτο μετάλλιο που δώθηκε σε Μαραθώνιο Δρόμο, βρίσκεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα μαζί με το ακριβές αντίγραφο του κυπέλλου που του πρόσφερε ο Μισέλ Μπρεάλ, και τον έπεινο που συνοδεύει το μετάλλιο του πρώτου νικητή. 

Σπύρος Λούης

Ο νικητής του Μαραθωνίου δρόμου των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896, ο θρυλικός Σπύρος Λούης, όχι μόνο δεν ανήκε σε αθλητικό σύλλογο, αλλά δεν είχε ιδέα περί αθλητισμού. Απορρίφθηκε μάλιστα δτην δοκιμαστική κούρσα και τελικά πήρε μέρος στον αγώνα μετά από τις πιέσεις του υπεύθυνου για την προετοιμασία των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων, ταγματάρχη Παπαδιαμαντόπουλου που είχε το Λούη υπό τις διαταγές του, όταν αυτός υπηρετούσε τη θητεία του και εγγυήθηκε για τα αποθέματα αντοχής του νεαρού νερουλά από το Μαρούσι...
Και τελικά δικαιώθηκε.

Το απόλυτο ντόπινγκ του Σπύρου Λούη ήταν ένα ποτήρι κρασί! Το ζήτησε και το ήπιε μονορούφι σε ένα σταθμό αναψυκτικών για τους Μαραθωνοδρομους, κοντά στο Πικέρμι. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να προσπερνά έναν έναν τους αντιπάλους του, ενώ μέχρι τότε ήταν τελευταίος!

Σωκράτης Λαγουδάκης

Ο Γάλλος υπήκοος, ελληνικής όμως καταγωγής Σωκράτης Λαγουδάκης που εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα, πήρε μέρος στα 100 μέτρα, δηλώνοντας δημόσια πως αν κέρδιζε την κούρσα, θα δήλωνε Έλληνας, ώστε η νίκη του να προσμετρηθεί στις ελληνικές! Όμως δεν...

Παντελής Καρασεβδάς

Ο πρώτος ολυμπιονίκης που καταγράφεται ιστορικά στη Σκοποβολή ήταν ο Έλληνας Παντελής Καρασεβδάς, στο τουφέκι από 200 μέτρα, στην Ολυμπιάδα του 1896.
Αργότερα αναδείχτηκε σε ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα με το ψευδώνυμο "Παντολέων", ενώ πήρε μέρος και στην επανάσταση της Σάμου.


Τουρίστας και...ολυμπιονίκης!

Ο νικητής του Τένις στο απλό ανδρών , Ιρλανδός Τζων Μπόλαντ, δεν ήταν μέλος της επίσημης βρετανικής αποστολής. Βρισκόταν σε διακοπές και έκανε τουρισμό στην Ελλάδα. Ήξερε από τένις και ζήτησε να συμμετάσχει με τα χρώματα της Βρετανίας. Τόσο απλά ήταν τα πράγματα τότε!







1 σχόλιο:

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη