Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


ΠΑΡΙΣΙ   1900

Απάνθρωπος στόχος

Ο Βέλγος σκοπευτής Λεόν ντε Λουντέν, αν ζούσε σήμερα, ίσως ντρεπόταν για το ολυμπιακό μετάλλιο στον " κινητό στόχο ", για την απόσπαση του οποίου σκότωσε ...21 περιστέρια! Αυτά ήταν ο κινητός στόχος του "ευγενούς" αγωνίσματος που διεξήχθη ερήμην του φίλαθλου πνεύματος στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1900. Ευτυχώς με κινητοποίηση των ζωοφιλικών οργανώσεων, το αγώνισμα αυτό καταργήθηκε πάραυτα!

Μικρός κι ανώνυμος

Ο μικρότερος σε ηλικία ολυμπιονίκης, αλλά ταυτόχρονα και ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής που έχει πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένας μικρός Γάλλος ηλικίας μεταξύ 7 και 10 ετών που δε διασώθηκε το όνομά του. Αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον υπέρβαρο πηδαλιούχο της ολλανδικής Δίκωπης.

Ψάρεμα

Ανάμεσα στα αγωνίσματα που είχαν εντάξει οι Γάλλοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 1900 στο Παρίσι ήταν και το ...ψάρεμα στο Σηκουάνα. Σε ένα ξεκαθάρισμα που έγινε αργότερα για το ποια από τα δεκάδες άσχετα αγωνίσματα και σχολικές επιδείξεις ήταν ολυμπιακά αγωνίσματα, το ψάρεμα τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων!

Θρησκεία και αθλητισμός

Στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1900, οι Αμερικανοί έχασαν αρκετά μετάλλια, επειδή οι τελικοί γίνονταν Κυριακή, μέρα αργίας. Έτσι δεν παρουσιάστηκαν να αγωνιστούν μολονότι είχαν προκριθεί!

Θα σας ενημερώσουμε...ταχυδρομικώς

Σ'αυτή την Ολυμπιάδα οι ολυμπιονίκες πληροφορήθηκαν πως πέρασαν στο πάνθεον των σύγχρονων Ολυμπιονικών πολλούς μήνες μετά τη νίκη τους με ταχυδρομική επιστολή που τους έστειλαν οι διοργανωτές. Την επιστολή συνόδευε και το μετάλλιό τους, σταλμένο κι αυτό...ταχυδρομικώς!
Παρ' όλα αυτά μια Αμερικανίδα, η Πέγκυ Άμποτ (Γκολφ) δεν έμαθε ποτέ , έως και το θάνατό της το 1955, ότι είχε ανακηρυχθεί Ολυμπιονίκης. Τέτοια οργάνωση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1900!!!

Αρτος ο επιούσιος...

Αν ο Σπύρος Λούης πέθανε παμπτωχος, ο Γάλλος "συνάδελφός" του, Μισέλ Τεατό, φούρναρης στο επάγγελμα, που νίκησε στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών του Παρισιού το 1900, έγινε πάμπλουτος μετά τη νίκη του. Στα επόμενα χρόνια οι Παριζιάνοι συνωστίζονταν στο φούρνο του για να δουν από κοντά τον Ολυμπιονίκη τους και με την ευκαιρία αγόραζαν και τα αρτοσκευάσματά του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη