Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012


ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σαιν Λιούις 1904

Τότε που δεν υπήρχαν παραολυμπιακόί!!!

Σ'αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Αμερικανός γυμναστής Τζορτζ Άιζερ κατέκτησε στα αγωνίσματα της γυμναστικής δύο χρυσά μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, αφήνοντας άναυδους τους θεατές, αφού το ένα του πόδι ήταν ... ξύλινο!

Μέρες ντροπής.

"Μόνο οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο" δήλωσε πικρόχολα ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερντέν, παρακολουθώντας τους "Αγώνες βλακεντίων" (dumbbell's games) ή πιο ευγενικά, πάλι σύμφωνα με τους Αμερικανούς, " Ανθρωπολογικές μέρες ". Σύμφωνα με την αθλητική αυτή παρωδία


 οι Αμερικανοί διοργανωτές φρόντισαν να πάρουν μέρος στους αγώνες ανταγωνιζόμενοι ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ με δικά τους αθλήματα, αλλά και Ολυμπιακά, Ινδιάνοι των ΗΠΑ, Αβορίγινες της Αυστραλίας, Παταγόνιοι της Νότιας Αμερικής, Πυγμαίοι της Αφρικής και Αϊνού της Ιαπωνίας, με την αιτιολογία της μελέτης των αθλητικών επιδόσεών τους! Υπόψη πως σε αυτή την έντονα ρατσιστική αθλητική παρωδία ένας Πυγμαίος "αθλητής" έριξε σφαίρα στα 4 μέτρα και 28 εκατοστά!

Εκρηκτικό "σφηνάκι"

Ο νικητής του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς αυτούς, ο Αμερικανός Τομ Χικς, δήλωσε πως τη νίκη του την όφειλε σε ντοπάρισμα που είχε κάνει με ένα μείγμα στρυχνίνης και κονιάκ!

Ξυλοκόποι και άλλοι πολλοί

Ανάμεσα στα Ολυμπιακά αθλήματα που ενέταξαν στο πρόγραμμα των Αγώνων οι Αμερικανοί διοργανωτές στο Σαιν Λιούις το 1904, ήταν το πήδημα των βαρελιών και οι αγώνες ξυλοκόπων, ποιος δηλαδή θα κόψει τα πιο πολλά δέντρα. Φαίνεται πως θυμήθηκαν τότε τον εθνικό τους ήρωα Πωλ μπάνιαν. Βέβαια τέτοια αγωνίσματα δεν ξανάγιναν...

Ποινές

Στον τελικό των 100 μέτρων, τρεις αθλητές υποχρεώθηκαν να ξεκινήσουν ένα μέτρο πίσω από τη γραμμή εκκίνησης, αφού σύμφωνα με τους τότε κανονισμούς η άκυρη εκκίνηση (μετά τη δεύτερη άκυρη) δεν επέσυρε την ποινή του αποκλεισμού αλλά υποχρέωνε τον αθλητή να τρέξει 101 μέτρα.

Λασπομαχίες.

Ολυμπιακό αγώνισμα(!) στην απίθανη αυτή Ολυμπιάδα ήταν και η πάλη στη λάσπη! Ευτυχώς μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το διέγραψαν από τα πινάκια αποτελεσμάτων των Αγώνων, μαζί με αρκετά άλλα τέτοιου είδους "αγωνίσματα" πριν γίνουν κατεστημένο.

Και "Πετεινός" και "Φτερό"

Ο μοναδικός πυγμάχος που έχει πάρει δύο χρυσά μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα σε δύο διαφορετικές κατηγορίες βάρους, είναι ο Αμερικανός Όλιβερ Κερκ, που νίκησε στις κατηγορίες Πετεινού και Φτερού. Αυτό συνέβη, επειδή οι αγώνες της δεύτερης κατηγορίας έγιναν πέντε μήνες αργότερα και ο Κερκ σ'αυτό το διάστημα είχε αλλάξει κατηγορία βάρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη