Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Το "πλοίο του θανάτου"

Επανάσταση ξεσήκωσε στην αμερικανική αθλητική αποστολή η πληροφορία ότι το πολεμικό πλοίο που θα τους μετέφερε στο Βέλγιο για τους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας το 1920, ήταν αυτό που είχε φ΄ρει πίσω στις ΗΠΑ τα φέρετρα με τους σκοτωμένους Αμερικανούς στρατιώτες από τα μέτωπα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου! Ε, δεν είχαν κι άδικο...

Ο παππούς Όσκαρ

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που έχει κερδίσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο Σουηδός Όσκαρ Σβαν. Το 1920 στην Αμβέρσα, όταν κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα σκοποβολής με καραμπίνα επί κινητού στόχου ήταν 73 χρονών. Παράλληλα ο Σβαν κατέχει και το ρεκόρ του γηραιότερου χρυσού ολυμπιονίκη, αφού το 1912 στη Στοκχόλμη, σε ηλικία 65 ετών, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην καραμπίνα επί κινητού στόχου.


"ακονιτί" νίκες

Τις νίκες χωρίς αντίπαλο στις αρχαίες Ολυμπιάδες τις χαρακτήριζαν "ακονιτί", δηλαδή η παλαίστρα περέμεινε χωρίς ίχνος σκόνης, άρα δεν προηγήθηκε αγώνας. Στις σύγχρονες Ολυμπιάδες μόνο σε μια περίπτωσηαπονεμήθηκαν μετάλλια χωρίς κόπο και μάλιστα μαζικά. Πρόκειται για την Ολυμπιάδα της Αμβέρσας, το 1920, όπου στις Ιστιοδρομίες μερικών κατηγοριών δεν υπήρξε διεκδίκηση ούτε καν για το ασημένιο μετάλλιο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη