Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

 ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΟΚΙΟ 1964


Καρβουνίδι ... τέλος

Η τελευταία φορά που οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων έτρεξαν σε στίβο με καρβουνίδι ήταν στο Τόκιο το 1964.  Τέλος εποχής λοιπόν για το καρβουνίδι αλλά αρχή εποχής για έναν ... καταπέλτη. Το ακόντιο για το Άλμα επί κοντώ από ίνες γυαλιού (fiberglass), που εκτόξευσετις επιδόσεις του αθλήματος στα ύψη, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964.



Μέτριος αθλητής, κορυφαίος επαγγελματίας

Ο κορυφαίος ίσως επαγγελματίας ποδηλάτης όλων των εποχών, ο Βέλγος Έντυ Μερξ, λίγο πριν περάσει στην επαγγελματική ποδηλασία είχε τερματίσει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, το 1964, μόλις... 12ος.


Το παιδί της Χιροσίμα

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964, τη φλόγα την άναψε ένας 19χρονος Ιάπωνας που είχε γεννηθεί κοντα στη Χιροσίμα τη μέρα που έπεσε η πρώτη ατομική βόμβα (6/8/1945) και κατέστρεψε συθέμελα την πόλη.


ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Η ολυμπιακή σημαία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964, υψώθηκε σε ιστό ύψους 15 μέτρων και 21 εκατοστών. Τόσο ήταν το μήκος που είχε πηδήσει στο Τριπλούν, στους Ολυμπιακούς του Άμστερνταμ το 1928, ο Μίκιο Όντα, ο οποίος μ' εκείνο το άλμα είχε χαρίσει στην Ιαπωνία το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη