Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ- 1968


Μεξικό, 1968

Η ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 1968 που ορίστηκε για την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Μεξικού, το 1968, είχε συμβολική σημασία. Είναι η επέτειος της απόβασης του Χριστόφορου Κολόμβου στο Νέο Κόσμο.

Είχε το νερό στο αίμα του

Άμα η πόλη που γεννήθηκε ο πατέρας σου λέγεται Ακουσκαλιεντς, δηλαδή "ζεστά νερά" και το όνομα της μητέρας σου είναι "Ρίο φρίο", δηλαδώ κρύο ποτάμι, δικαιολογημένα το παρατσούκλι σου να είναι "Παιδί των νερών". Στο χέρι σου είναι να το αποδείξεις. Αυτό ακριβώς έκανε και ο 17χρονος -τότε- Μεξικανός Πέπε Γκονσάλες που, πέρα από κάθε λογικό προγνωστικό, πήρε το χρυσό μετάλλιο στις Καταδύσεις και ξετρέλανε τους συμπατριώτες του, στους Ολυμπιακούς του1968, στο Μεξικό.
 Αρίμπα! 

"Παππούς" και "εγγονός"

Ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος αθλητής που πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα του 1968, στο Μεξικό, ήταν και οι δύο μέλη της αθλητικής αποστολής του Ελ Σαλβαδόρ. Ο γηραιότερος ήταν ο σκοπευτής Ρομπέρτο Σούντυ, 69 ετών και ο νεότερος ο Ρούμπεν Γκουερρέρο 14 ετών που συμμετείχε με την ομάδα της μεικτής σκυταλοδρομίας στην Κόλύμβηση.

Μετεωρίτης

Ο Αμερικανός άλτης Μπομπ Μπήμον που έκανε το εξωπραγματικό παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος με 8,90μ στους Ολυμπιακούς του Μεξικού, δεν ηταν άγνωστος, παρόλο που θεωρήθηκε "μετεωρίτης" στο αγώνισμα, επειδή ούτε καν πλησίασε ξανά αυτή την επίδοση στο μικρό διάστημα που συνέχισε να αγωνίζεται σαν αθλητής Στίβου, πριν ασχοληθεί με το αμερικανικό Ποδόσφαιρο. Πολλά χρόνια αργότερα, όταν δούλευε φύλακας σε εργοστάσιο, εξιστορούσε,έναντι αμοιβής, το ιστορικό του άλμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη