Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1932 ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ


ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΟΤΕ...




Τελετουργικό


Βάθρο για την απονομή των μεταλλίων στους νικητές χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1932, στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες.


Μην τον πιείτε... πουλήστε τον!


Τα έσοδα από την προσδοκώμενη πώληση ενός φορτίου βραζιλιάνικου καφέ θα ήταν ο ...χορηγός της βραζιλιανής αθλητικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932! Οι Βραζιλιάνοι αθλητές ταξίδεψαν για τις ΗΠΑ με ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε φορτίο καφέ. Ημόνη ελπίδα των αθλητών να καλύψουν τα έξοδα διατροφής και διαμονής τους στη διάρκεια των Αγώνων ήταν να πουληθεί ο καφές σε διάφορα λιμάνια από τη Βραζιλία μέχρι το Λος Άντζελες!
Τελικά το ποσό που συγκεντρώθηκε μπορούσε να καλύψει τα μισά μέλη της αποστολής. Τα υπόλοιπα έμειναν μέσα στο πλοίο!


Κίνα


Η αθλητική εκπροσώπηση της Κίνας (της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου) στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες, το 1932, ήταν αντιστρόφως ανάλογη του πληθυσμού της,. Εκπροσωπήθηκε από έναν μόνο αθλητή!!!


Έντουαρντ Τόλαν


Ο πρώτος μαύρος που νίκησε σε κούρσα ταχύτητας σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο Αμερικανός Έντουαρντ Τόλαν, το 1932, στο Λος Άντζελες. Οι νίκες του στα 100 και στα 200μ. θεωρήθηκαν πολύ παράξενο γεγονός. Σε λιγότερο από 40 χρόνια μετά το αξιοσημείωτο και παράξενο αυτό γεγονός είναι η συμμετοχή λευκού αθλητή στον τελικό των δρόμων ταχύτητας.

Στανισλάβα Βαλασίεβιτς


Για 44 ολόκληρα χρόνια ο Στέφανος Βαλασίεβιτς κρατούσε καλά κρυμένο το προσωπικό του μυστικό. Ήταν ένας άντρας που κέρδισε ολυμπιακές διακρίσεις σε γυναικεία αγωνίσματα! Σκοτώθηκε σε ληστεία το 1980 και η νεκροτομή αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό του. Πάντως το όνομά του (της) δεν έχει διαγραφεί από τους πίνακες των γυναικών ολυμπιονικών.
Σαν Στανισλάβα Βαλασίεβιτς αναδείχτηκε ολυμπιονίκης το 1932 στο Λος Άντζελες στις 100 γιάρδες με τα χρώματα της Πολωνίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη