Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΥΣΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟ 1948


Ο πιο μικρός ο αθλητής


Ο μικρότερος σε ηλικία  αθλητής που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε αγωνίσματα Στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο Αμερικανός Μπομπ Ματάιας που σε ηλικία 17 χρονών νίκησε στο πιο επίπονο και σύνθετο από τα αγωνίσματα του Στίβου, στο Δέκαθλο, στο Λονδίνο το 1948. Επανέλαβε το κατόρθωμάτου και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίγκι, το 1952.

Τα "φτερωτά" σπάικς


Ο Αμερικανός σπρίντερ Χαρισον Ντίλλαρντ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 1948, φορώντας τα "σπάικς" (αθλητικά παπούτσια με καρφιά) με τα οποία ο Τζέσι Όουενς είχε νικήσει στο Βερολίνο, το 1936! Τού τα είχε χαρίσει ο ίδιος μερικά χρόνια πριν...

Στέλιος Κυριακίδης


Ο χρυσός νικητής του Μαραθωνίου της Βοστόνης του 1946, πήρε μέρος και στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του Λονδίνου το 1948, θέλοντας να τονίσει και την αξία της συμμετοχής. Τερμάτισε 18ος, αφού πλέον δεν στόχευε σε κάποια διάκριση παρά μόνο στην αξία της συμμετοχής. Άλλωστε 2 χρόνια πριν είχε δώσει την ίδια του την ψυχή στο Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστόνης, κάνοντας περήφανο έναν ολόκληρο πεινασμένο λαό!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright©iepoxhtonakron/by:Ζαραγκα Κοροβεση Ποπη